Stärka dollar kraschar allt

August 21, 2020

Dollarn har äntligen fått något värde efter månader och månader med nedåt och steg något i sitt styrkaindex.

Det har gått från en låg nivå på 92 för att äntligen vända sig till 93.33, som fortfarande är långt under 103 innan lockdowns.

Stärka dollarn? Augusti 2020

Det låter inte som att Fed planerar att göra mycket mer nu med det ur ammunition för en tid sedan förutom tryckt babytryck, medan Bitcoin Revolution har blivit förstört av allvarliga översvämningar som har lagt till sina ekonomiska problem.

Vattennivån vid Kinas jätte Three Gorges Dam vid Yangtze-floden sjunker närmare sitt högsta efter att regniga regn höjde inflödet till rekordhög, visade officiella uppgifter på fredagen.

Om detta kollapsar skulle hundratals miljoner översvämmas, inklusive Wuhan själv.

Europa å andra sidan får viss viss förtroende, även om bilden här blir komplex.

Vad som är Europas intresse är för närvarande den avgörande frågan för kontinenten eftersom det tydligt framgår att Frankrike har andra idéer om den än andra.

Solkungen Erdogan har spelat på nästan Nakamoto-nivå hittills, med Turkiets uppgång som ger en angelägenhet för den frågan.

Vi har alltid trott Europas intresse är att hålla Turkiet mycket nära såväl som i andra änden det lilla Storbritanniens imperium.

All den optimismen och paf paf verkar ha lämnat plats för fullständig distraktion i Storbritannien.

Om man tittar på det nu skulle man inte ha fel att tro att landet har blivit lite som Holland. Ut ur scenen, även om Brexit-verksamheten måste slutföras.

Och så finns giftaren, som saknar medvetenhet verkar inte förstå att han knappt kan försörja sina egna svältande människor som lever på $ 200 per månad men ändå verkar vilja ha kontroll över andra folk också.

Kloka de säger att han beror på att han har spelat med åsnor, men ett litet lejon dök upp i Libyen och vi såg vad som hände

Och för att slutföra bilden, vad är Tyskland är den största frågan. Slick, skräck, förfinad, Nakamotoish eller mer en sklerotisk statlig tjänst?

Deras uppgift är den svåraste. Bra då är detta Mozarts land och reformationen.

Poängen med allt ovanstående är att försöka analysera hur dollarn kan röra sig med den förmodligen att stärka sig mot Yuanen, men vad den gör mot euron beror starkt på vem som råder när det gäller att besvara den frågan om vad som är Europas intresse.