Het is „Thin Air“ voor Bitcoin als de prijs 14.000 dollar

Het is „Thin Air“ voor Bitcoin als de prijs 14.000 dollar overschrijdt op een Macro basis

Bitcoin heeft de afgelopen dag weer een massief been hoger gelegen. Na een dieptepunt van 12.800 dollar gisteren, is de cryptocurrency gestegen naar 13.800 dollar. De munt wordt momenteel verhandeld voor $13.700 terwijl hij probeert te stabiliseren na het sluiten van de dagelijkse kaars.

Analisten maken zich klaar voor vuurwerk nu Bitcoin het centrale $14.000 weerstandsniveau nadert. $14.000 is lang een belangrijk niveau geweest voor Bitcoin, en Crypto Cash markeert de hoogtepunten bijna perfect tijdens de piek van 2019 in de zomer.
Bitcoin verwacht „Thin Air“ in te voeren als de prijs 14.000 dollar overschrijdt.

Van Bitcoin wordt verwacht dat het in „ijle lucht“ terechtkomt als de munt 14.000 dollar per week of per maand kan kruisen, zeggen analisten. Een crypto-asset-analist deelde de onderstaande grafiek met BTC, waarbij hij opmerkte dat het breken van de cryptocurrency dat de weerstand een nog grotere rally zou kunnen ontketenen:

„De 2018 (start van de berenmarkt) wordt jaarlijks geopend. Dit is het. Dit is de laatste „weerstand“. Boven dit niveau, is het ijle lucht.“

De leidende cryptocurrency zal naar verwachting de komende dagen naar dat bereik toe bewegen, omdat het de hoge 13.000 dollar vasthoudt.

Andere analisten die het belang van $14.000 hebben geaccentueerd zijn Raoul Pal, de CEO van Real Vision en een voormalig hoofd van de verkoop van hedgefondsen bij Goldman Sachs.

Pal gelooft dat zodra Bitcoin 14.000 dollar passeert, de enige macroweerstand waar het mee te maken krijgt 20.000 dollar is. Maar het is aantoonbaar dat $14.000 nog belangrijker is dan $20.000 vanwege de hoeveelheid volume rond dit niveau.

Bron: BTCUSD van TradingView.com. Grafiek van de prijsactie van BTC sinds begin 2017 met analyse door cryptohandelaar Byzantine General (@Byzgeneral op Twitter).

Gerelateerd lezen: Tyler Winklevoss: Een „Tsunami“ van de hoofdstad komt voor Bitcoin
Financieringspercentages gaan negatief, toenemende kansen op een korte termijn.

De kans neemt toe dat Bitcoin vanaf hier pieken vertoont

Crypto-asset derivaten tracking site ByBt meldt dat de voorspelde financieringspercentages van de toonaangevende Bitcoin-futures-markten op dit moment negatief worden. Het financieringspercentage is het tarief dat long posities elke acht uur short posities betalen om de prijs van de toekomst dicht bij de prijs van de spotmarkt te houden.

Negatieve financieringspercentages suggereren dat shorts agressiever zijn dan longs. Negatieve financieringspercentages in de uptrends suggereren dat er handelaren zijn die verwachten dat de prijzen zullen dalen, maar dit kan resulteren in short squeezes als de prijs inches hoog genoeg is om een reeks stopverliezen te veroorzaken.