Deze Bitcoin-statistiek bereikt zijn historische omkeringsniveaus

September 25, 2020

Bitcoin en Ethereum stonden dit jaar met regelmatige tussenpozen centraal. Sommigen zouden zelfs beweren dat Ethereum dit jaar meer kilometers heeft gelopen en meer aandacht heeft gekregen dan BTC. Zo’n scenario speelde zich ook af op de markten. In de loop van bepaalde bullish periodes in 2020, vooral tijdens het einde van juli, leidde Ethereum de markt met zijn rally voordat Bitcoin Superstar 48 uur later toetrad. Zo’n korte periode werd ook waargenomen in de laatste week van mei.

Op het moment van schrijven werd het echter moeilijk, en de collectieve markt verwachtte dat ‚harde‘ Bitcoin hen uit deze opnameperiode zou leiden. Dergelijke verwachtingen kunnen worden benadrukt door de onderstaande grafieken te bekijken.

Bron: Skew

Zoals te zien is in de grafiek , daalde de Ethereum-Bitcoin impliciete volumespreiding over 3 maanden na een piek medio augustus. Het betekent dat de markt momenteel verwacht dat Bitcoin de volatiliteit terugbrengt, in plaats van hun hoop op Ethereum te houden . Dit is interessant omdat de ETH- BTC Implied Volatility gedurende het grootste deel van 2020 getuige was geweest van een voorsprong van het einde van Ethereum, vooral met betrekking tot het op de markt brengen van prijsactie.

Nu de markt een waarschijnlijke lokale bodem bereikt, zijn alle ogen nu gericht op Bitcoin, en de meesten verwachten dat BTC de waardering van de markt zal sturen.

Bron: Skew

De grafieken van de gerealiseerde vluchtigheid suggereerden een soortgelijk verhaal. Met de gerealiseerde ETH-BTC van 3 maanden op een helling, is het duidelijk dat BTC nu al gezaghebbend wordt in de digitale marktruimte. In een dergelijke situatie zal de marktcorrelatie de komende maanden zeker stijgen, waarbij BTC mogelijk de leiding neemt in het vierde kwartaal van 2020.