BitGo geeft Crypto Portemonnee Compliance Tool vrij voor FATF’s Travel Rule

Grote digitale-activabedrijf BitGo kondigt API-ondersteuning aan voor de reisregel van de Financial Action Task Force.

BitGo, een van ’s werelds grootste Bitcoin (BTC)-transactieprocessoren, integreert een nieuwe API in haar crypto-portemonneeservice om de reisregel van de Financial Action Task Force te ondersteunen.

BitGo vertelde Cointelegraph op 14 juli dat het bedrijf de eerste portemonneeservice is die een interne API-oplossing biedt voor de Anti-Money Laundering (AML) regelgeving van de FATF, bekend als de „reisregel“.

In het bijzonder breidt BitGo nu haar API-eindpunten uit om haar klanten in staat te stellen extra transactiegerelateerde gegevens over te dragen die onder de nieuwe regel vereist zijn. Met het oog op meer transparantie wordt verwacht dat de nieuwe tool de uitwisseling van gegevens over de initiators en begunstigden van transacties mogelijk zal maken en dat BitGo zal uitgroeien tot een compliant Virtual Asset Service Provider, oftewel VASP.

Chris Metcalfe, senior productmanager bij BitGo, vertelde Cointelegraph dat de API van BitGo nu een subset van InterVASP’s IVMS101 standaard accepteert. De nieuwe standaard, die in mei 2020 door InterVASP is uitgebracht, maakt een universele gemeenschappelijke taal mogelijk voor de communicatie van de vereiste originator- en begunstigde gegevens tussen VASP’s.

De nieuwe API is „relatief licht“.

Metcalfe zei dat de uitrol van uitgebreide API’s betekent dat BitGo’s API klaar is om te beginnen met het ontvangen en registreren van de benodigde gegevens. Bitcoin Evolution klanten hebben nu de mogelijkheid om deze functie te controleren door deze extra gegevens in hun transactieverzoeken in te dienen bij het BitGo-platform. Metcalfe merkte op dat de API-integratie momenteel op vrijwillige basis aan klanten wordt aangeboden.

Metcalfe merkte op dat BitGo-cliënten al bekend zijn met API-tools en voegde daaraan toe: „De integratie-inspanning die onze cliënten nodig hebben is relatief licht, omdat ze gewoon iets meer informatie over de afzender moeten toevoegen in de transactieverzoeken die ze al doen“.

Bijkomende gegevens API’s omvatten transacties hoger dan $1.000…

Als onderdeel van de ontwikkeling zal de uitgebreide API gegevens overbrengen met transacties van meer dan duizend dollar, zoals vereist door de reisregel. BitGo’s Metcalfe verduidelijkte dat een VASP niet verplicht zou zijn om reisgegevens voor te leggen voor meerdere transacties onder de 1000 dollar.

Volgens Metcalfe is BitGo niet „direct betrokken bij FATF“ bij de ontwikkeling, maar werkt zij al ongeveer een jaar samen met een aantal werkgroepen en regelgevers aan oplossingen voor reisregels.

De zogenaamde „travel rule“ is een set van FATF-richtlijnen voor crypto-gerelateerde bedrijven om een aantal AML- en Know Your Customer-maatregelen te nemen. De reisregel, die in juni 2019 door de FATF werd ingevoerd, is bedoeld om crimineel en terroristisch misbruik van virtuele activa te voorkomen.

Terwijl de harde deadline van de reisregel in juni 2020 kwam, zei Siân Jones, een samensteller van de Joint Working Group for InterVASP Messaging Standards, dat deze deadline „een beetje een mythe was“, en voegde eraan toe dat het voor 200 landen jaren kan duren om de vereisten van de FATF in hun geheel aan te passen.